3 Tips buat bisnes online

Before ni aisha pernah share  Shaklee jadi pilihan bisnes online
Entry kali ni aisha nak selit tips buat bisnes online. Yg mana dah decide nak join bisnes online boleh guna pakai tips ni insyaAllah 

1. PERSONAL BRANDING



Usaha untuk buat personal branding, sampai la orang tengok je kita dorang tahu dah brand apa yg kita jual. Tips mudah nak naikkan personal branding pilih satu niche & focus pada niche tersebut

Contoh aisha share dekat bawah πŸ‘‡πŸ»

✅ Boleh share tips contohnya mak mak boleh share tips parenting
✅ Share tips bisnes
✅ Share aktiviti bisnes contohnya place order / closed deal 
✅ Share rutin harian

Yg penting sekali kena konsisten & manfaatkan semua medium yg ada 

✅ Facebook
✅ Tiktok
✅ Instagram
✅ Threads

Mudah insyaAllah yg penting kena mula & buat terus 

2. TRUST THE PROCESS

Jangan mudah give up ✨ kena percaya pada proses. Berniaga online ni kalau tak kental nanti separuh jalan je tau πŸ˜† kita taknak la begitu kan? So macam mana nak trust the process?

✅ Focus on what you can control
✅ Find lesson in every failure
✅ Embrace growth mindset
✅ Track progress

Have faith & trust the process ✨

3. RIGHT CIRCLE 

Your social circle has a huge impact on you ❤️‍πŸ”₯

Support system yg kuat akan membentuk kita untuk terus bergerak & tak mudah give up. Find your right circle. If belom ada cuba untuk cari, join biz class atau boleh join bisnes online yang provide strong support sistem.

Macam aisha, aisha ada family shaklee yg besar. Ada support system yg kuat dari upline aisha. Syukur dalam bisnes shaklee aisha ada ramai mentor yg sudi nak bantu. Group support yg bukan share 100% tips bisnes sahaja tau, ilmu kerohanian pon ada tau. Best sangat!

Bila kita buat  bisnes online ni semestinya home based kan? Kebanyakan masa kita hanya di rumah. Kalau takde support system boleh jadi kita mudah rasa down. Takde yg nak tengokkan kita kan?

Kalau ada support system insyaAllah kita akan kuat untuk teruskan ❤️‍πŸ”₯

Semoga bermanfaat tips yg aisha share kali ni. Aisha doakan kita semua dimurahkan rezeki selalu. Berjaya dalam apa juga yg kita buat. InshaAllah 

#NextLevelBlogging
#Blogmegashaklee
#ShakleeThrive2023
#ShakleeTriumph2023




Comments

Popular posts from this blog

COQ TROL PLUS SHAKLEE

Percutian Shaklee Setiap Tahun

Keburukan Intermittent Fasting Yang Ramai Tak Tahu